Kål och bönor

Grönkål, vitkål & spetskål
det är nya odlings-
bekantskaper för mig,
men som jag testa nu i vår.
Har inte odlat polkabeta heller
utan bara vanlig rödbeta.
Kul att testa lite nytt.
Men sen blir det ju välbekanta
bönor och tomater.
Några ärtor har jag ännu inte
införskaffat - men det ska bli!
För utan ärtor kan man inte vara.

Kommentarer
Postat av: åsa i åsele

Här känns det allt för långt till vår och någon tanke på nån form av odling, plantering.
Jag hoppas att jordgubbarna överlevt vintern det är så pass jag kan tänka framåt i växtriket :)
Minus 18 och det är en kall rå kyla.
kram

2016-01-25 @ 07:24:21
URL: http://naltanorrland.blogspot.se
Postat av: Anki

Tror det kliar i de gröna fingrarna!
Knappt att du kan hejda dig... kul med nya oprövade saker :)
Kram

2016-01-25 @ 12:53:12
URL: http://ankistankar.blogspot.se
Postat av: Paula i pörtet

Grönkål är nog den enda, nästan, förutom brysselkål kålsorter jag inte diggar. Spetskålen är jättegod. Polkabetan är så vacker, den pryder sin plats på varje tallrik. Förstår att du står i startgroparna, tycker mig höra fågelkvitter på mornarna nu...
Kram

2016-01-25 @ 13:45:58
URL: http://paulaz.se
Postat av: kolonilotta

Jag blir alldeles lyrisk när du skriver om odling!
Det spritter i hela kroppen.
Snart är våren här! :)
Kram...

2016-01-25 @ 17:04:31
URL: http://www.kolonilotta1.blogspot.se
Postat av: Ama de casa

Våren närmar sig mer och mer... :-)

Polkabetor lät väldigt intressant! Har nog aldrig sett en sån... :-)

2016-01-26 @ 10:48:42
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Nu såg jag rubriken här igen, och blev vansinnigt sugen på kolabönor! :-)

2016-01-26 @ 17:15:40
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: TantGlad

Det är kul att prova lite nytt, och du verkar ju Värkligen Ha gröna fingrar. Det väx ju, så det knakar vad jag förstår hos dig.
Det är roligt med att så , odla och sånt.

Stor kram till dig

2016-01-26 @ 20:50:34
URL: http://tantglad.bloggo.nu
Postat av: Emma

Polkabetan odlade jag för några år sedan, den är jättegod att äta rå och så vacker att skära! Men den tappar all färg när den kokas, om jag minns rätt.

2016-01-28 @ 21:02:11
URL: http://solsomsol.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0