Tiden går fort...


...vår lille Elvis har blivit stor, översta kortet är taget i Juli förra året, inte gick det att motstå en sådan söt liten katt. (Han var nog knappt 14dagar gammal - då vi bestämde oss för att han skulle få bo här hos oss.) 
Han har en underbar personlighet och han är så tillgiven - inatt har han legat på min kudde. Det är lycka att ha en liten katt som spinner för en om nätterna!

Fantastisk

Vilken fantastisk eftermiddag det har varit, varmt och skönt - som den bästa sommardag! Jag har efter jobbet hållts i landet, skördat, men också börjat att avveckla det som gjort sitt. Vi får hoppas på fler sådana här underbara dagar, under hösten.

Dahlia

     
Nu är de på gång, hade med mig några till jobbet idag, - som små glädjespridare fungerade de!

Ett taggit besök

En liten igelkott tittade fram i landet då jag skulle klippa av några vissna rosor. Men han fick väldigt bråttom in under de skyddande Rhododendronbuskarna.

Fredagsfint!

Då hade sommarblommorna gjort sitt på trappan, dags för lite förnyelse!
     
Två hinkar med stora vita cyklamen, tillsammans med Myrtentry Lemon Queen - Lonicera Nitida, sedan har vi ljung tillsammans med Alunrot Licorice, en ljung och ett vackert gräs med namnet Carex Japanese Star.
Vid ytterdörren i mormors gamla konservator fick det bli rödrosa cyklamen och ett purpurfärgat fjäderblomsgräs - Pennisetum Setaceum Rudbrum. (om du klickar på bilderna så blir de lite större - men det visste du kanske redan!)

på ett par dagar...

så var den klar att avnjutas, imorgon kan jag äta flera!n

First Love

Tja, hon heter så Veronica "First Love", hon står här på framsidan och välkomnar dig vid trappan, precis framför Magnoliabuskarna. Hon sägs ha en förmåga att dra till sig fjärilar.
 
 

ett fynd

var till affären idag, tidigt på morgonen och gjorde ett riktigt fynd - härligt stor zinkkruka, som jag nu har fyllt med lecastenar för dränering och matnyttig jord, nu kommer vi till den roliga fyllningen!
Alunrot
lavendel
höstviva - Primula Capitata Mooreana
Fackelblomster Lythram Virgatum "Drop more purple"
Revsuga Burgundy Glow
Cárex morrówii "Ice Dance"
murgröna
lite pampigt blev det allt!
 
 
 

Skolstart för många,

men än är sommaren inte slut...
För det är nya jordgubbar på gång. Inte så många kanske men några få är bättre än inga alls!

Dagens skörd!

Närprocducerat, ekologiskt odlat här på Skogsliden, det passade alldeles utmärkt till söndagssteken, som extra tillbehör serverades det också hemgjord svartvinbärsgelé!


Jag som inte skulle…

...fylla lådan med jord den här säsongen. Men nu har jag gjort det iallafall, och den svalde mycket kan jag säga. Gräslöken från Lilla Sjöhagen har fått flytta in, och en liten planta Rosmarin, men det är också allt. Hade en liten fröken på besök i veckan och med sig hade hon två hinkar kompost, som vi hjälptes åt att hälla i.

Innan jorden åkte i, lade jag ett lager med kartong för att förhindra lite av ogräs tillväxten.

Härlig kompost, men två hinkar förslog inte, men jag vet var man kan hämta mer!

Gräslöken från Lilla Sjöhagen ska nu få växa och frodas här i ena hörnet, det kommer att bli kryddväxter i denna delen. Kompostnät täcker hela lådan - inga små katter i odlingarna!

 


tomater

En del är gröna
andra är röda
men bäst av allt, det är många!
 

koja...

 
Ja det ser ut som en liten koja, tycker jag. Än är de inte klara att äta, några dagar till med sol, sedan kan jag smaka på min Physalis.
 
 

klappa mig...

...på magen
Ååå vad Elvis njuter av att bli klappad på magen.
Han spinner så till den milda grad av välbehag.
 

Häftigt..

   
Det tog några dagar för henne att slå ut i fullblom, från en ynklig liten
stickling till en praktfull växt - det är häftigt!
(Det är min Fuxiastickling Heydon som jag köpte i Rockdala tidigt i våras)

Väldoftande....

En liten väldoftande bukett
på handfatet.
Det tycker jag är trevligt!
 

solsken

Ja, jag ska sitta i solskenet idag och dricka
kaffe och njuta av en god vaniljbulle, som jag
bakade i tisdagskväll!

Ja,

nu börjar västeråsgurkorna att komma. De här åker ner i en saltinläggning!

fördelar med regn...

ja, det är ju att svampen växer bra i skogen. Men tro det eller ej,
det är torrt i skogen. Jag och pappa var på en liten svamprunda i söndagsförmiddag, det resulterade i två korgar kantareller. När det var rensat och förvällt kunde jag stoppa in fyra liter kantareller i frysen. Det blir gott att ha till vintern.
 

allt är inte grått...

för mitt i allt regn, så blommar de färgstarka dahliorna, fler färger är pågång...

Stora...

... amerikanska blåbär finns nu att äta här på Skogsliden, mmm...

det behövs...

...mer sol och värme om tomaterna ska orka att mogna och det är gott om dem. Så jag hoppas att de
olika sorterna jag satt kommer lite pö om pö.

Skaparlust...

Jo, man ska leva här och nu, men då skaparlusten sätter in då måste man passa på att jobba för framtiden. Igår gjorde jag ett dagsverk – nästan….  
   
   
För nu har jag byggt en stor odlingslåda till nästa säsong.
Har gått och funderat på det där ett litet tag och hade väl bestämt mig för att den skulle var klar innan semestern var slut….

Så i fredags var jag till bygghandeln och köpet reglar och virke.

Igår så målade jag det och hade väl tänkt mig att fortsätta med det hela idag. Fast det bästa är ju att smida när järnet är varmt, så sagt och gjort jag gjorde klart lådan och sedan som pricken över i, så lade jag en gång av plattor mellan det befintliga landet och nya lådan, en skottkärra brett, det var nog en god idé skulle jag tro!

Men fyller den med jord, det gör jag först till våren….


32

Ja, det var så många jordgubbsplantor jag fick av Annette och Per i torsdagskväll! De hade fått några hundra plantor över sedan växthuset stängts för säsongen, och nu skulle de kastas eller delas ut till vänner och bekanta. Tack snälla ni!  Och jag har ju lärt mig att delad glädje är dubbel glädje, så jag gav bort halva leveransen till en söt liten tjej. Den här jordgubbssorten heter Salsa och ger två skördar varje sommar, en riktigt söt jordgubbe, det fanns några kvar att smaka!

lyx...

vardagslyx...
det är lätt att hamna i ärtlandet då man är ute, och det är inget att spara och vänta på, utan se till att äta av de läckra primörerna innan de blir gamla och träiga. (Ingen risk att de hinner blir träiga här inte!)

två meter...

 
 

Krassen växer ur lådan, den slingrar sig långt ut i

gräset, skulle tippa att den snart når tvåmeter.


RSS 2.0