Belöning

 
Här sitter vi och
smaskar i oss av
belöningen efter
kloklippningen.
Egentligen så kräver
vi ingen belöning efter,
men matte tycker om
att skämma bort oss lite.
 
Matvraket Elvis passar
också på att äta några
"torrisar" innan han
går och vilar.

en...

...kopp kaffe på maten, det smakar gott det!
I knät har jag Elvis som ligger och spinner för mig, han och Alice är inte ut så långa stunder nu, när det blivit lite kyligare ute.
 
 

det är...

inget skönt ute idag, fast att solen tittar fram så är det så kallt och rått i luften, att det går genom märg och ben. Men det verkar inte de här små söta svamparna bry sig om. (Jag har precis fått veta att det snöar i Småland - burr, det behöver inte blåsa hit!)
 
 

för de små....

har jag köpt en liten lyxrestaurang i svart smide! Jag tror att mina småfåglar kommer att tycka om att komma hit och kalasa då kylan kommer, men till dess får den hänga här på veranden till lyst!

 


Dubbelt

Det blommar en röd ros på södersidan, idag blommar den extra fint för min farmor som fyller år! Tänk att hon fyller precis dubbelt så mycket som jag. Så varsågod farmor den här är bara till dig! Till dig som skänker så mycket värme och kärlek till alla- Du har en speciell plats i mitt hjärta!
 http://www.youtube.com/watch?v=wFh-rX_Sfhs

Cox Pomona

Mmm de är god nu, mina Cox Pomona.
Lite prickar på skalet, annars är det inget  
fel på skönheterna.

klippt

Nu har jag nog klippt ner allt som ska klippas ner innan vintern, men jag kan bara inte med att gräva upp Dahliorna som blommar så vackert ännu. Det sägs ju att det ska bli lite varmare och fint väder igen.
I eftermiddags har vi haft strålande sol och +10 grader. Jag och Elvis har varit ute en stund i landen, där fick vi se att....
 ...fröken Magnolia har satt fina knoppar
.... det kommer en vår!

frostigt

Idag är det frost på gräsmattan, det blir kanske till att gräva upp de vackra Dahliorna till helgen.....eller så blir det fint ett tag till?
   

mys

Förra veckan klippet jag gräsmattan för sista gången den här säsongen. Nu återstår det bara att plocka upp lite äpplen och att gräva upp Dahliaknölarna, men det får allt vänta lite till, för de blommar ju så vackert ännu. Idag är det riktigt höstväder ute. Elvis han myser i sin koja, bara svansen tittar ut

en liten ekorre

Hösten är ett ypperligt tillfälle att fynda...
...är man som jag lite lagom galen i zink och emaljerade hinkar, ja då passar man på att köpa på sig sådana nu när alla affärer säljer ut det de inte vill vinterförvara. Det är en härlig känsla att ”hamstra” på bra ha saker– det bor nog allt en liten ekorre i mig….

Vackert

Tog en långpromenad en eftermiddag i veckan som gått, vädret visade sig från sin bästa sida.Vinden var nästan lite ljummen... solen låg på, himlen var vackert blå och mycket fint fanns det att titta på. Hösten kan ju vara allt bra härlig den med!
 

Turné

   
Ibland så går jag på en liten turné och är borta några dagar.
Det gör matte väldigt orolig, men inatt kom jag hem igen.
Då törstar jag efter närhet och kärlek. Jag ligger och spinner för
matte, kryper så nära jag bara kan. Idag är jag extra gosig och
vill vara med hela tiden. Titta så fint jag har tagit mig an de rena
handdukarna. Borta bra, men hemma det är bäst - ja så är det även
när man är en liten gosig katt!
 

kvällsmys

 
Nu har jag kantat trädgårdsgången med mina små zinklyktor,
det är trevligt att komma hem om kvällen när de lyser upp vägen till ytterdörren!

Höstsått

   
Små fröer från luktärten, har jag nu satt i kruka och grävt ner hela härligheten i en utav odlingslådorna- kanske att det kommer igång och gror extra tidigt i vår - nu när jag har höstsått? Annars har jag fler sparade fröskidor. Satte även ner två krukor med Aklejafrö. Vi får se hur det går. Gallret är på - så det ska vara kattsäkert iallafall!
 
 

RSS 2.0