tre primadonnor i vitt

Karma Maarten Zwaan
My Love
Eveline

Kommentarer
Postat av: TantGlad

Vilka fina primadonnor. Tjusiga bilder.
Näpp. Nu blir det kaffe med lite Goa mackor för mig. Ny dag ock morgon.
Varm go tisdagskram från mig

2015-07-14 @ 07:21:11
URL: http://tantglad.bloggo.nu
Postat av: åsa i åsele

Vitt, fräscht å tjusigt.

2015-07-14 @ 10:08:35
URL: http://naltanorrland.blogspot.se
Postat av: åsa i åsele

Åsele marknads historia
Före 1648 så åkte samerna till ("den erämark som låg mellan Ångermanland och Norge" detta område kom att kallas Åsele Lappmark.
1648 beslutade kyrkan att förlägga en kyrka till "Årsilla", som Åsele hette på den tiden. I och med detta så förlades även kyrkhelger, marknader och ting till Åsele.
Sörkörarna
Betydelsen av marknaden var givetvis stor speciellt för de boende inom Åsele lappmark men inte bara för dom utan även för de beryktade sörkörarna blev marknaden en viktig inköpskälla inför de resor dom företog sig ned mot Uppsala och Stockholm med flera städer.
Sommarmarknadens uppkomst kan vi inte datera exakt men det kan ha varit i början av 1900-talet eller slutet av 1800-talet. Sommarmarknaden var tydligen rätt så livfull ett antal år men dog sedan stegvis ut för att återkomma under 60-talet.
Åsele marknad har under åren varit en så kallad "traditionell marknad", dvs en marknad där själva marknadsstånden har varit den huvudsakliga delen. Det har under alla åren funnits tivoli.
På festplatsen, Trillen, har faktiskt många av dom "stora" i svenska underhållningsbranschen infunnit sig som t.ex. Lill Lindfors, Anders Linder, Bosse Parnevik eller grupper som Hep Stars, Tages, Shanes och Telstars under 60-talet, Cornelis Wreesvik och Little Gerhard under 70-talet. På 80-talet Björn Afzelius, Rockfolket, Mungo Jerry, Lena Philipsson och Jerry Williams. När vi kommer in på 90-talet kan vi nämna Wilmer X, Dr Alban, Kim Larsen, Svenne Rubins och Ulf Lundell. Nu på senare år har bland annat E-type och Melodie MC uppträtt på Trillen.

Jag är ju uppfödd med marknaden,
har ju inte missat en enda marknad sedan jag föddes,
det är ju en naturlig återvändarträff då man träffar alla de utflyttade,
innan jag blev sjuk var det ett absolut måste att gå ut på Wärdshusets Marknads Disco på onsdagkväll,
det var en höjdpunkt :)

2015-07-14 @ 18:53:56
URL: http://naltanorrland.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0