nybakt....
Redan igårkväll tog jag fram assistenten och förberedde formarna.
Strax efter kl 07 idag var degen satt och på jäsning. 40 minuter
senare så kavla, breda på smör och blandat med mandelmassa,
rulla ihop, skära upp och ner i formen.
Efter jäsning nummer två, pensla med ägg, på med vaniljkrämen och
lite pärlsocker - schuss in i ungen. När de kallnat ska de även få ett
lager med glasyr på sig. Ja så kan det vara en regnig morgon på
Skogsliden - att det luktar nybakat till klockan slagit nio.
Ta, da då har den svalnat!
Kommentarer
Postat av: åsa i åsele
Bra jobbat :) ser gott ut, kram
Postat av: H i Östergård
Vad god den ser ut. Kan nästan känna doften ända hit. Mums! Ha en trevlig helg! Kram
Postat av: Anna FR
Alltså Ada bakade nåt liknade i påskas här..den butterglada kakan glömmer jag aldrig. Och du din gladkaka ser lika förföriskt god ut.
Postat av: Paula
Du borde ju vara med i Tårtslaget! Har då aldrig sett något så ambitiöst och snyggt bakverk!
Men du har anlag för både trädgårdspyssel och bakning, inte illa tjejen!
Kram
Postat av: Farmor
Härligt att se hela proceduren till
ett så härligt bakverk. Du är duktig med allting!
Kram !
Postat av: Anki
Ser verkligen alldeles underbart gott ut!
Trackback