gravad....

.... strömming och sedan ner i en härlig blandning
av pepparrot, äpple och turkisk yoghurt.
 
Steka och lägga in strömming det har jag ju gjort vid
ett flertal tillfällen, det här var en ny bekanskap.
 
Här är de färdig gravade strömmingarna.
(Det gick väldigt smidigt att
dra skinnet av fisken, innan jag
lade dem i ättikslagen)
Sen fick de ett täcke av den där
supergoda yoghurtröran.
Det fanns tre recept, jag nöjde mig med ett.
Receptet finns här:
https://www.koket.se/ernst-kirchsteiger/smaratter-och-tillbehor/fisk-och-skaldjur/ernst-inlagda-stromming/

 

 
 

Kommentarer
Postat av: Ama de casa

Här ska det gravas lax. Den ska bara frysas färdigt först innan nästa steg tar vid i eftermiddag. Mindre ben i lax än i strömming. Eller snarare STÖRRE ben i laxen :-D

2017-12-20 @ 09:18:35
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: åsa i åsele

Strömming är inget jag äter om jag kan slippa ;-)
Jag håller mig till lax :)
Fast igår åt jag stekt abborre, det är gott det :)
kram

2017-12-20 @ 14:32:00
URL: http://naltanorrland.blogspot.se
Postat av: Paula

Hej julmatskockan. Älskar strömming, inlagd i god sås, t.ex senap och vitlök, alla mina barnbarn gillar den bättre än senapssill. Och visst funkar det lätt att dra av skinnet. Mums så gott ni ska äta!

2017-12-20 @ 21:28:54
URL: http://paulaz.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0