snabbt och gott mellanmål

1dl sötmandel hackas och blandas med
0,5 dl strösocker
1 påse saffran (0,5g) och
2 st ägg
när smeten är gul och fin så fyller du på med
2 små korvar risgrynsgröt.
 
Blanda samman väl och häll upp i en ugnsform
Baka av mitt i ugnen i 200 grader ca 25 -30 min
Nu har du en härlig saffranspannaka.
Jag brukar äta med en klick god sylt och lättvispad grädde. 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: BP

Det var precis det grannen bjöd på i onsdags kväll. Hans recept var identiskt med ditt. Det var premiär för mig med saffranspannkaka. Tyckte det smakade rätt okej. Det var åtminstone inte sött, vilket alltid är en fördel om man har med mig att göra;-)

2020-12-25 @ 18:47:09
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Postat av: Ditte

Tack för tipset! Testar gärna för är inget fan av vanlig "tomtegröt".

2020-12-25 @ 22:09:49
URL: http://dittemitti.se
Postat av: Paula

Den ser jättegod ut, funkar inte för mig då den innehåller socker, men, jag äter gärna risgrötskorvar som är osockrade. Istället för att smutsa ner en kastrull för långkok av risgrynsgröt för en person till julafton. Saffran ger ju så fin färg, jag försöker pigga upp min gröt med kanel...

2020-12-26 @ 00:42:58
URL: http://paulaz.se
Postat av: Ama de casa

Åh vad gott! Jag har ätit det några gånger, en kollegas fru kom från Gotland och skickade med saffranspannkaka till jobbet runt jultider. Gissa om det var populärt! :-)
Har dock aldrig gjort någon själv, men det verkar ju inte alltför komplicerat ändå :-)

Ha en fin annandag!

2020-12-26 @ 09:17:38
URL: http://https://amacasa.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0