Skrädmjöl
Nu har jag ätit nävgröt.... (värmländsk specialitet, gjort på skrädmjöl) och det smakade som jag mindes det. Märkligt vad en bara en doft kan trigga igång ett smakminne, som när jag öppnade mjölpåsen. Tjo pang så åkte jag minst 40 år bakåt i tiden rakt in i mormors kök.
Nävgröt med stekt fläsk och lingonsylt.
Kommentarer
Postat av: Ama de casa
Tror inte att jag ätit sån gröt nån gång, men jag vet att mamma serverade oss klappgröt vid nåt tillfälle. Vispen gick sönder den gången :-)
Ha en fin kväll!
Postat av: BP
Så du har dina rötter i Värmland. Det visste jag inte. Vad gäller maträtten så var den nåt helt nytt för mig. Aldrig hört talas om varken nävgröt eller skrädmjöl.
Gissar att du tog med dig några påsar hem, eller...
Postat av: Ditte
Vad roligt att du fick tag på skrädmjöl. Jag har har testat gröt på skrädmjöl i Värmland men bara ett par gånger. Härligt med "goa" barndomsminnen.
Postat av: Paula
Nävgröt har jag hört talas om. Namnet lär härstamma från att man kunde ta en näve gröt och stoppa i fickan och ha som matsäck! Så tjock skulle den vara! I Dalarna kallas rätten för motti
Trackback