Vad gör man....

 ....när plommonträdet svämmar över.
Jo först gav vi ju bort hur många kilon som helst....
Idag efter jobbet har jag kokat plommonmarmelad med lite stjänanis.  Den kommer att passa bra på ostbrickan.
Gjorde även en salsa med rosépeppar och vit balsamicovinäger. Salsan kommer funka både till ostbrickan och till kött.
 Plommon i Madeira har jag också gjort, det går ju bra att frysa in och ta upp till dessert.
Men det var fortfarande gott om plommon.... så då kärnade jag ur, klyftade dem och frös in, jag kan koka något lite längre fram i höst. 
Regn och blåst har gjort att jag nog har en 4-5 tio liters hinkar med plommon på marken..... det var mer än jag trodde kvar på trädet. Vi får så hur vädret är imorgon om det går att rädda några eller om det blir att slänga alltihop på komposten. 
Om någon nu funderat över vad det är för sorts plommon jag har så valde jag att sätta ett Reine Claude med gula plommon precis som mormor & morfar hade i sin trädgård. 

Kommentarer
Postat av: Anki

Oj så mycket gott du fixat av plommonen!
Om du är hemma i morgon, så kommer jag gärna förbi och hjälper dig att bli av med några :)

2021-08-26 @ 19:13:59
URL: http://ankisbildblogg.wordpress.com
Postat av: Ditte

Verkligen stora mängder av plommon. Och du har ju varit så flitig med att ta dem till vara. Så mycket gott du fått till av dem.
Hoppas det nu blir ok väder så att du kan rädda fler.

2021-08-26 @ 20:13:37
URL: http://dittemitti.se
Postat av: BP

Så duktig du är! När jag växte upp hade vi också två plommonträd, fast de var inte gula. Minns att min mamma gjorde marmelad/sylt av dom och konserverade dom i en tryckkokare. Så vi hade alltid någon efterrätt med frukter från trädgården under vintern.

2021-08-26 @ 20:38:16
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Postat av: Ama de casa

Duktigt jobbat! Det såg väldigt gott ut det där :-D

Ha en fin fredag!

2021-08-27 @ 09:09:04
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Paula

Salsan såg läcker ut! Kul att Anki också fick ta del av överflödet!

2021-08-27 @ 22:40:24
URL: http://paulaz.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0