tredje januari

en pion om dagen i januari, här med humlebesök.
Skogslidens pionsorter: Cherry Hill, Yang Fei Chu Yu, Mother´s Choice,Bondpion Mutabilis Plena, Red Charm, Sarah Bernhard, Karl Rosenfield, Dr. Alexander Fleming, Barbara, Edulis Superba, Marchal Mac Mahon, Ursinow, Victorie de la Marne,Felix Crousse,  ”Ulla”,  Rosenpion, Feng Yu Luo Jin Chi,Ling Hua Cehn Yu, Bowl of beuaty, Buckeye Belle, Purple SpiderFen Chi Jin Ju,  Duchesse de Nemuors,  Yang Fei Shu Yu.Mons Jules, Shirley Temple, Sara Bernhard,  Pink Hawaian coral,Barbara, Marcahl Mac Mahon, "Märta Maria", Cora Louise, Elsa Sass, ”Ester”, Bartzella och säkert några fler.....
 
Jag kan inte namnen på alla.  Från början hade jag en liten skylt vid varje sort, men tidens tand /väder och vind har gjort dem oläsbara. Ute i landet har jag fortfaraden koll på vissa sorter. Men på blandade bilder är jag chanslös. Förutom på några få sorter. Men jag kan njuta av dem ändå. Den här lilla raringen köpte jag i Gamla Linköping på en växtmarknad.

Kommentarer
Postat av: Ama de casa

Vilket finbesök den fina spionen fick :-)

Jag är impad att du kan namnen på så många! Jag hade "bondpioner". Tror jag... :-D

2021-01-03 @ 09:39:37
URL: http://https://amacasa.wordpress.com/
Postat av: H i Östergård

Vilken fin bild! En så vacker Pion måste vara kalas för humlan. Kram på dej.

2021-01-03 @ 10:20:15
Postat av: Gunnel

Här hade jag nog inte gissat på pion, men jag är inte så kunnig när det gäller den sortens blommor.Vacker är den i varje fall.

2021-01-03 @ 11:14:36
URL: http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com
Postat av: BP

Nu när precis 0,5 centimeter snö har fallit uppskattas denna somriga bild extra mycket. Kul att du förklarar för alla att du ändå är "mänsklig" vad gäller namnen på dina pioner;-)

2021-01-03 @ 16:26:57
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Postat av: Ditte

Så många olika sorters pioner du har. Imponerande.Men jag kan förstå att du inte kan namnen på alla.
Bilden och pionen med sin humla är väldigt vacker. För egen del är jag glad om jag kanske kan veta Elle rgissa om det är en pion eller inte.

2021-01-03 @ 18:10:11
URL: http://dittemitti.se
Postat av: Mia

Va?? Jisses, vad du kan...alltså alla dessa namn, nu blir jag impad på riktigt :D Ha det fortsatt gott de dagar som kommer, kram på're

2021-01-04 @ 07:33:08
Postat av: Paula

Hej, jag tycker personligen att alla vackra pioner kan heta: "pionendensköna" för det känns mycket enklare så. En hungrig humla kallar den kanske för "frukostpion" och det duger lika gott! Jag förstod att det var strul med blogg.se då flera hade problem med skylt-inlägg. Men du, det är snart söndag igen, kram från pörtet!

2021-01-05 @ 22:38:36
URL: http://paulaz.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0